728 x 90

Dohoda o provedení práce

DOHODA O PROVEDENÍ PRÁCE (§ 75 ZP)

Společnost:       ABC s.r.o.

Sídlem:             Ulice 11, 111 11 Praha 1

IČ:                  11111111

Jednající:          Novák Jan, jednatel

Firma ABC s.r.o. je zapsána v obchodním rejstříku vedeném u Krajského obchodního soudu v XXXX, oddíl C, vložka 11111.

(dále jen „zaměstnavatel“)

a

Zaměstnanec:         Ing. Jana Novotná

Datum narození:      1. 1. 1981

Bytem:                   Ulice 1, Praha 1, 111 11

(dále jen „zaměstnanec“)

(společně též „smluvní strany“)

uzavírají dle ustanovení § 74 a § 75 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, v aktuálním znění,

d o h o d u   o   p r o v e d e n í   p r á c e:

Čl. I Základní podmínky

  1. Zaměstnanec se zavazuje, že v době 1. 1. 20241. 12. 2024 bude pro zaměstnavatele vykonávat tento sjednaný pracovní úkol: administrativní výpomoc
  2. Místem výkonu práce je Praha 5.
  3. Zaměstnanec bude práci dle předchozího odstavce vykonávat osobně, v době stanovené zaměstnavatelem a dle jeho pokynů, na místě stanoveném zaměstnavatelem. Zaměstnanec se zavazuje vykonávat práci v souladu s předpisy vztahujícími se na jejich výkon, zejména s předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.
  4. Rozsah práce celkem (v hod.): 4 hod.

Čl. II Odměna za práci

  1. Za řádně provedenou práci odpovídající sjednaným podmínkám byla účastníky dohody sjednána předpokládaná odměna, která je stanovena samostatným mzdovým výměrem. Z této částky bude vypočítána daň a jiné srážky stanovené obecně závaznými předpisy, které odvádí zaměstnavatel.
  2. Pokud odměna podle počtu odpracovaných hodin přesáhne měsíčně částku stanovenou předpisy o nemocenském pojištění a veřejném zdravotním pojištění, tj. částku 10000 Kč, zaměstnavatel provede z odměny odvody sociálního a zdravotního pojištění a zaměstnanci vyplatí odměnu sníženou o tyto odvody.
  3. Odměna bude zaměstnanci vyplácena vždy měsíčně, ve výši podle počtu odpracovaných hodin za odpracovaný kalendářní měsíc. Odměna bude zaměstnanci vyplácena vždy k 15. dni následujícího kalendářního měsíce, a to bezhotovostním převodem na účet zaměstnance nebo v hotovosti na pracovišti.

Čl. III Práva a povinnosti stran

  1. Zaměstnanec svým podpisem stvrzuje, že byl před podpisem smlouvy seznámen s právními předpisy vztahujícími se k vykonávané práci a s předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Zaměstnavatel je povinen vytvořit pracovní podmínky zajišťující řádný a bezpečný výkon práce, poskytnout sjednanou odměnu a dodržovat ostatní podmínky, sjednané touto dohodou.
  2. Zaměstnanec je povinen zejména:
    • konat práci osobně a svědomitě a řádně podle svých sil, znalostí a schopností a dodržovat podmínky sjednané v této dohodě,
    • konat práci v souladu s předpisy vztahujícími se na jejich výkon, zejména s předpisy k zajištění bezpečnosti o ochrany zdraví při práci, se kterými byl seznámen v rámci školení,
    • řádně hospodařit se svěřenými prostředky a střežit a ochraňovat majetek zaměstnavatele před poškozením, ztrátou, zničením a zneužitím,
    • zachovávat mlčenlivost o veškerých skutečnostech týkajících se činnosti zaměstnavatele,
    • zdržet se jakéhokoli jednání (ústního, písemného, učiněného výslovně nebo jinak, konáním nebo opomenutím nebo strpěním konání) poškozujícího dobré jméno zaměstnavatele,
    • nejednat v rozporu s jinými oprávněnými zájmy zaměstnavatele,
    • neprodleně informovat zaměstnavatele o změně osobních údajů, které zaměstnavateli poskytl.
  3. Zaměstnanec bere na vědomí, že nevzniká nárok na dovolenou, na náhradu mzdy při překážkách v práci, na cestovní náhrady, ani na další plnění, která nejsou sjednána přímo v dohodě nebo nevyplývají z obecně platných předpisů.

Čl. IV Skončení dohody

  1. Tato dohoda se zrušuje nebo zaniká:
  2. uplynutím doby, na kterou byla uzavřena;
  3. ke dni splnění pracovního úkolu;
  4. písemnou dohodou smluvních stran;
  5. písemnou výpovědí kterékoliv smluvní strany danou z jakéhokoli důvodu nebo bez uvedení důvodu s patnáctidenní výpovědní dobou, která začíná dnem, v němž byla výpověď doručena druhé smluvní straně;
  6. okamžitým zrušením v případech, pro které by bylo možné okamžitě zrušit pracovní poměr dle § 55 a 56 zákoníku práce.

Čl. V Závěrečná ustanovení

  1. Ostatní práva a povinnosti zaměstnance a zaměstnavatele vyplývající z této dohody se řídí zákoníkem práce a souvisejícími právními předpisy. Nevyplývá-li z této dohody jinak, vztahují se na práva a povinnosti stran této dohody, všechny vnitřní předpisy zaměstnavatele, s nimiž byl zaměstnanec seznámen, což stvrzuje podpisem této dohody.
  2. Změny této dohody je možno provádět ve formě písemných dodatků.
  3. Obě strany dohody si dohodu přečetly a prohlašují, že jí porozuměly, s jejím obsahem souhlasí a na důkaz toho připojují svoje podpisy.
  4. Tato dohoda byla sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno převzal zaměstnavatel a druhé zaměstnanec.

Praze dne 1. 1. 2024

V …………….. dne ……………….

……..……………………
Zaměstnavatel

 

……..……………………
Zaměstnanec

Zdroj: PAMICA 

Upozornění:
Tyto vzory smluv nejsou uzpůsobeny konkrétním požadavkům jednotlivých případů, a proto společnost STORMWARE s.r.o. neodpovídá ani neručí za vzniklé škody způsobené jakýmkoliv, byť i částečným užitím informací v nich obsažených třetí osobou. Doporučujeme, aby uživatelé při doplnění a před jeho podpisem příslušného vzoru smlouvy vyhledali právní podporu advokáta. Nabízení těchto vzorů smluv k využití široké veřejnosti nepředstavuje poskytnutí právní služby ve smyslu zákona o advokacii.

Využití vzoru smlouvy je Službou dle čl. I. Podmínek provozování Portálu Pohoda.

Rychlé zprávy

  • Jednotný kurz za rok 2023

    |

    Fyzické osoby, které nevedou účetnictví a mají příjmy či výdaje v cizí měně, mohou použít pro přepočet cizí měny jednotný kurz. Jednotný kurz za rok 2023 byl vyhlášen ve Finančním zpravodaji číslo 1/2024. Například pro euro činí 23,97 Kč, pro dolar 22,14 Kč. Pro přepočet cizích měn, které nejsou uvedené v kurzovním lístku, se použije přepočet přes třetí měnu, kterou si mezi sebou poplatníci dohodnou. Případně je možné využít služeb znalců se specializací na devizovou problematiku.

Kurzovní lístek

vlajka EU
Načítám hodnoty
vlajka USA
Načítám hodnoty