728 x 90

Pracovní smlouva

PRACOVNÍ SMLOUVA

Zaměstnavatel: ABC s.r.o.
Ulice 11, 111 11 Praha 1

IČ: 11111111

Zastoupený: Novák Jan, jednatel
Firma ABC s.r.o. je zapsána v obchodním rejstříku vedeném u Krajského obchodního soudu v XXXX, oddíl C, vložka 11111.

Zaměstnanec: Jana Novotná

Datum narození: 1. 1. 1981

Rodné číslo: 815101/1111

Bydliště: Ulice 1, Praha 1, 111 11

uzavírají

tuto pracovní smlouvu, kterou je sjednán pracovní poměr s tímto obsahem:

Čl.I

1. Druh práce (funkce):

2. Místo výkonu práce:

3. Den nástupu do práce:

Čl.II

Pracovní poměr se sjednává na dobu neurčitou.

Čl.III

Zkušební doba se sjednává na dobu 3 měsíce po dni vzniku pracovního poměru.

Čl.IV

Mzda je stanovena samostatným mzdovým výměrem.

Pracovní podmínky, zejména rozvrh směn a pracovní doba jsou stanoveny rozhodnutím zaměstnavatele.

Čl.V

Další ujednání

1. Zaměstnanec je povinen svěřenou práci vykonávat v pracovní době svědomitě a odborně podle svých nejlepších schopností a vědomostí, řídit se příkazy a pokyny vedoucích manažerů zaměstnavatele a případně dodržovat ustanovení vnitřních předpisů a jiných směrnic zaměstnavatele, s nimiž byl zaměstnavatelem seznámen.

2. Zaměstnanec se zavazuje dodržovat pracovní kázeň a zachovávat mlčenlivost zejména o obchodních, výrobních a organizačních skutečnostech, které mají být utajeny. Tato povinnost mlčenlivosti trvá i po případném rozvázání pracovního poměru.

3. Zaměstnanec je povinen při výkonu práce dodržovat předpisy o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci, předpisy na úseku požární ochrany a ochrany životního prostředí příp. jiné předpisy vztahující se k jím vykonávanému druhu práce (funkci).

4. Zaměstnanec potvrzuje, že před uzavřením pracovní smlouvy byl řádně seznámen s právy a povinnostmi, které pro něj vyplývají z této pracovní smlouvy, zejména s pracovními a mzdovými podmínkami, za nichž má práci vykonávat, dále že byl řádně seznámen s předpisy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, na úseku požární ochrany a životního prostředí a jinými předpisy, které musí při své práci dodržovat.

5. Zaměstnavatel se zavazuje přidělovat zaměstnanci práci v rámci sjednaného druhu práce (funkce), platit mu za vykonanou práci mzdu a vytvářet podmínky pro plnění pracovních úkolů.

6. Je ujednáno, že zaměstnanec může vedle svého zaměstnání podle této pracovní smlouvy vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.

7. Nedílnou součástí této pracovní smlouvy je mzdový výměr a popis práce, které blíže vymezují obsah mzdových a pracovních podmínek.

Čl.VI

Zvláštní ujednání

1. Výkon druhu práce (funkce) je spojen s hmotnou odpovědností za schodek na svěřených hodnotách a s odpovědností za ztrátu svěřených předmětů, a proto se zaměstnanec zavazuje uzavřít na pokyn zaměstnavatele dohodu o hmotné odpovědnosti a podepsat písemné potvrzení o převzetí svěřených předmětů podle náležitostí stanovených zákoníkem práce.

2. Délka a rozvrh pracovní doby: 5 dní v týdnu – 40 hod.

3. Zaměstnanec je povinen podrobit se vstupní lékařské prohlídce před vznikem pracovního poměru, jakož i dalším preventivním prohlídkám a výstupní prohlídce u profesí určených zaměstnavatelem.

4. Zaměstnavatel je povinen přihlásit zaměstnance k zdravotnímu a sociálnímu zabezpečení podle příslušných právních předpisů.

Čl.VII

Závěrečná ujednání

1. Práva a povinnosti, vyplývající z pracovního poměru vzniklého na základě této pracovní smlouvy, se řídí zejména zákoníkem práce a předpisy provádějícími, příp. vnitřními předpisy zaměstnavatele.

2. Tato pracovní smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno obdrží zaměstnanec a druhé zaměstnavatel.

3. Zaměstnanec a zaměstnavatel podepisují tuto pracovní smlouvu na důkaz souhlasu s jejím obsahem.

V Praze dne 1. 5. 2024

…………………………………..
podpis zaměstnance

……………………………………
podpis zaměstnavatele

Zdroj: PAMICA

Upozornění:
Tyto vzory smluv nejsou uzpůsobeny konkrétním požadavkům jednotlivých případů, a proto společnost STORMWARE s.r.o. neodpovídá ani neručí za vzniklé škody způsobené jakýmkoliv, byť i částečným užitím informací v nich obsažených třetí osobou. Doporučujeme, aby uživatelé při doplnění a před jeho podpisem příslušného vzoru smlouvy vyhledali právní podporu advokáta. Nabízení těchto vzorů smluv k využití široké veřejnosti nepředstavuje poskytnutí právní služby ve smyslu zákona o advokacii.

Využití vzoru smlouvy je Službou dle čl. I. Podmínek provozování Portálu Pohoda.

Rychlé zprávy

  • Jednotný kurz za rok 2023

    |

    Fyzické osoby, které nevedou účetnictví a mají příjmy či výdaje v cizí měně, mohou použít pro přepočet cizí měny jednotný kurz. Jednotný kurz za rok 2023 byl vyhlášen ve Finančním zpravodaji číslo 1/2024. Například pro euro činí 23,97 Kč, pro dolar 22,14 Kč. Pro přepočet cizích měn, které nejsou uvedené v kurzovním lístku, se použije přepočet přes třetí měnu, kterou si mezi sebou poplatníci dohodnou. Případně je možné využít služeb znalců se specializací na devizovou problematiku.

Kurzovní lístek

vlajka EU
Načítám hodnoty
vlajka USA
Načítám hodnoty