728 x 90

MIKTOYS – české hračky ze dřeva

MIKTOYS – české hračky ze dřeva

Dřevěné hračky mají svoje nezaměnitelné kouzlo. Jsou jednoduché, k přírodě i lidem šetrné a probouzí v dětech fantazii. Navíc se jen tak nerozbijí a často se dědí z generace na generaci. Právě dřevěné hračky, hry a hlavolamy vyrábí již přes 30 let MIKTOYS.

Snad každé dítě má doma nějakou hračku ze dřeva a dospěláci na ni s láskou vzpomínají. Svět dřevěných hraček okouzlil také Milana Konečného, zakladatele firmy MIKTOYS. Hned po vysoké škole dostal příležitost pracovat v hračkářském závodě v Jizerských horách a výroba hraček se stala jeho celoživotní vášní. Přesně z toho důvodu si po roce 1989 založil svoji vlastní firmu a postupně uvedl na trh více než 200 výrobků.

„Naše výrobky jsou navrhovány tak, aby přinášely radost, zábavu i potěšení. Jejich konstrukce a design navíc napomáhají rozvíjet fantazii, paměť a motorické dovednosti,“ říká Milan Konečný. Hračky, hlavolamy a skládačky MIKTOYS se vyrábějí ekologicky šetrnou technologií z kvalitního českého bukového dřeva. Jsou tedy nejen za svého života, ale i po dosloužení vůči přírodě šetrné a snadno rozložitelné.

Výrobní provozovna vznikala postupně převážně svépomocí z přestavby hospodářského stavení v obci Malínky v okrese Vyškov na začátku 90. let 20. století. Výrobu hraček zahájila společnost v červnu 1992. O čtyři roky později zakoupila technologicky unikátní stroje, které umožňovaly soutisk barevné ražby do dřeva. „Bez této technologie by firma nebyla schopna začít vyrábět vlastní společenské hry s barevným potiskem,“ doplňuje Milan Konečný.

Promyšlená konstrukce a design dřevěných hraček napomáhají rozvíjet dětskou fantazii, paměť i motorické dovednosti.
Foto: Archiv MIKTOYS


Před jedenácti lety uvedla firma do provozu i vlastní barvírnu, ve které si sami dřevěné díly barví a lakují. Díky této nové technologii mohli v MIKTOYS rozšířit svůj sortiment a dřevěné hračky udělat ještě hezčí.

V současné době MIKTOYS obohacuje kolekci hraček, společenských her a hlavolamů každoročně zhruba o pět nových kousků. V otcových šlépějích kráčí také jeho syn Aleš, který má podle svých slov k dřevěným hračkám vřelý vztah a je rád, že může přispět k udržení tradice výroby hraček v České republice.

Zanechte komentář

Pro přidání komentáře se přihlaste.

Rychlé zprávy

  • Jednotný kurz za rok 2023

    |

    Fyzické osoby, které nevedou účetnictví a mají příjmy či výdaje v cizí měně, mohou použít pro přepočet cizí měny jednotný kurz. Jednotný kurz za rok 2023 byl vyhlášen ve Finančním zpravodaji číslo 1/2024. Například pro euro činí 23,97 Kč, pro dolar 22,14 Kč. Pro přepočet cizích měn, které nejsou uvedené v kurzovním lístku, se použije přepočet přes třetí měnu, kterou si mezi sebou poplatníci dohodnou. Případně je možné využít služeb znalců se specializací na devizovou problematiku.

Kurzovní lístek

vlajka EU
Načítám hodnoty
vlajka USA
Načítám hodnoty